Terug naar site

Nieuwe trend: we gaan verthuizen!

Als verhuizen niet lukt.

· interior design,Interieur styling,Interieuradvies

Deze week dook de term ineens op in de media: verthuizen. De betekenis is voor ons niet nieuw, maar voor anderen misschien wel. Wat houdt dat verthuizen dan in? De term wordt gebruikt voor het compleet herinrichten en vaak ook verbouwen van een interieur, zodat een bijna nieuwe woning ontstaat. Verthuizen is in feite een soort thuis verhuizen. De term zelf werd onlangs in het leven geroepen door de woonbranche, die deze ontwikkeling koppelt aan een omzetgroei in 2019.

De woningmarkt zit in veel steden muurvast en zeker als je groter wilt gaan wonen is verhuizen binnen je eigen woonplaats helaas vaak geen optie. Terwijl comfortabel wonen steeds belangrijker wordt voor mensen. Als je voor je gevoel ‘vast’ zit aan je huidige woning kan het lonen om te investeren in nieuw meubilair en/of uitbreiding van vierkante meters; dit geeft dan toch een impuls aan je wooncomfort. Bovendien verhuis je meubelen makkelijk mee, mocht je in de toekomst toch willen of kunnen verhuizen. En extra meters doen je (koop)huis sowieso in waarde stijgen.

Door gebruik te maken van duurzame materialen plus energiezuinige verlichting en installaties kan verthuizen ook een duurzaamheidsinhaalslag betekenen voor de woning en het interieur. Zo kan de (geluids)isolatie van de woning tijdens het verthuizen eveneens worden aangepakt. En door middel van domotica en het ‘internet of things’ kan het woongenot ook nog eens worden bevorderd.
Bovendien zien wij in dit kader steeds meer 'ouderen' die liever niet meer gaan verhuizen, en hun woning 'seniorproof' laten inrichten om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Comfortabele zitmeubelen, drempelloze badkamers en makkelijke keukens zijn daar een voorbeeld van.

Ook niet onbelangrijk: een goed gevulde bankrekening levert tegenwoordig vrijwel niets meer op. Investeren in het eigen woon- en leefcomfort rendeert daarom veel beter. Verthuizen is dan ook populair en dat merken wij en ons team van professionals natuurlijk ook. We werken dit jaar veel op ‘verthuis’ projecten met mooie resultaten.

Als verhuizen niet mogelijk is, kunnen wij helpen bij verthuizen en bedenken we samen met jou nieuwe, slimme oplossingen voor je huidige woning. Overweeg je thuisverhuizen, dan kan dit ook veel geld besparen, omdat je geen nieuwe woning gaat kopen. Investeer dan liever in je woongenoot. Doordat wij als interieurontwerpers met een ander oog naar ruimtes kunnen kijken, kan jouw huidige woning een prachtige nieuwe make-over krijgen. Door dit te doen kan een woning worden vernieuwd en gemoderniseerd en kun je hetzelfde gevoel ervaren als een compleet nieuw huis.

Overweeg jij om je huis opnieuw in te (laten) richten? En je kunt daar wel een mooi plan bij gebruiken? Neem dan contact met op op via info@greenberg-oaktree.nl