Terug naar site

Je (weer) thuisvoelen na een scheiding

· Interieuradvies,echtscheiding,Interieur styling,inrichten huis

Wanneer een echtscheiding juridische gevolgen heeft, kom je automatisch bij een advocaat en/of mediator terecht. Er moeten afspraken gemaakt, boedels verdeeld en besluiten over de toekomstige huisvesting genomen worden .

Want je woonde samen. In dat huis. Met elkaar. Met of zonder kinderen, familie, huisdieren… En nu wordt alles ineens anders. De één blijft in het huis. De ander gaat. Of jullie vertrekken ieder naar een ander huis. Allebei met een deel van de boedel, of juist niet. In ieder geval met een paar dozen vol spullen en/of een vrachtwagen vol herinneringen. Aan een mooie tijd wellicht. Maar waar voor nu verdriet de overheersende emotie is.

Waar een verhuizing ook wel de ultieme relatietest wordt genoemd, moet je nu in je ééntje al die beslissingen nemen. En ondertussen gaat het leven door en is het al lastig genoeg de draad weer op te pakken. En dat alleen is op z’n zachtst gezegd al een behoorlijke uitdaging.

Het belang van je thuis voelen

Een fijn huis kan je daar enorm in steunen, als het je lukt om het zo in te richten dat je je er ook daadwerkelijk thuis gaat voelen. Thuis is namelijk de meest belangrijke plaats in ons leven.

Wat is het belang van je thuis voelen nou eigenlijk? Bij een gebrek aan een thuisgevoel, loop je meer risico op stress. En stress is weer een gevaar voor je fysieke en mentale gezondheid. Een huis en je daar kunnen thuis voelen is dus erg belangrijk. Zeker vers na een scheiding.

Hulp bij het (her) inrichten van je nieuwe of bestaande huis

Dat je naast juridische hulp ook professionele hulp bij het (her)inrichten van je nieuwe (of bestaande) huis kunt vragen, realiseren mensen zich vaak niet. Wie in het huis blijft wonen mist vaak een halve boedel, wie verhuist net zo goed. Je vrienden kijken in hun opslag en hebben daar nog wel een koelkast of wasmachine voor je staan. Jan Willem heeft een bed voor je en Marjan een bank. Je gaat tussen de bedrijven door een middag naar een woonwarenhuis waar je de belangrijkste items inslaat en je familie helpt een middag met schilderen. Klaar. En daar zit je dan…

 

broken image

Een echtscheiding is een enorme rollercoaster. Er moet zo veel geregeld worden, dus hoe fijn is het dan als je een deel van de organisatie uit handen kan geven? Dat iemand met je gaat zitten en de tijd neemt om je de juiste vragen te stellen. Wat je smaak is of juist niet. Welke meubels en items er blijven of meegaan naar de nieuwe woning. Wat er nieuw aangeschaft moet worden. Die voor je op zoek gaat naar wat er op de muur komt, naar raamdecoratie, verlichting, meubels, vloeren. Die je budget en de planning bewaakt. Kortom 'the whole enchillada’…

In Nederland worden jaarlijks flink wat huwelijken en geregistreerde partnerschappen ontbonden. In de maand januari worden de meeste scheidingen in gang gezet.

Het is dan ook niet zo gek dat wij – als interieurstylisten en -ontwerpers - in de afgelopen maand zijn benaderd om vers gescheiden mensen te helpen met het creëren van een (nieuw) thuis.

Niet alleen zijn wij creatieve denkers en doeners, we komen ook heel dicht bij persoonlijke emoties, en bouwen dan bijna vanzelfsprekend een vertrouwensband op met onze klanten. We zullen altijd blijven meedenken en luisteren. Geen overhaaste beslissingen nemen. Geen half werk afleveren. Dat geeft ons werk ook een extra dimensie. Discreet en vertrouwd.

Zit jij in een soortgelijke situatie en heb jij naast de hulp van een advocaat ook behoefte aan hulp bij het creëren van jouw nieuwe thuis? Stuur dan ons een berichtje via info@greenberg-oaktree.nl

We helpen je graag.

Dit artikel kwam mede tot stand door de inzichten van Mr. Laura Boomsma-Shriber - advocaat en mediator.