Terug naar site

What Happened in PARIS...

“Nog twee interior designers nodig?” Zomaar een vraag aan twee Amsterdamse vrienden. Nou ja, zomaar…. Het is 10 oktober 2015. Wíj logeren op dat moment op ergens in het 17e arrondissement van Parijs. En zíj sturen zojuist een filmpje van hun nieuwe appartement een paar wijken verderop.

“Nou, als jullie dat leuk vinden…graag!”

Zes weken later staan we in het 6e arrondissement (très Rive Gauche) in een leeg huis. Nog eens vier dagen later is het volledig ingericht.

Elish en ik delen een grote liefde voor reizen, interieurdesign, architectuur en mode. Ik heb van kinds af aan al de gewoonte om de kamers van mijn vriendinnen te verbouwen en bij binnenkomst van een ruimte meteen te bedenken wat er (nog) beter kan. En Elish droomt al jaren van het inrichten van een mid-century villa of het bouwen van een beach house van containers. En we draaien onze hand niet om voor het weer eens omgooien van ons eigen interieur.

Maar dat alles betekent nog niet dat je in staat bent gezamenlijk andermans appartement in te richten - van A tot Z en ook nog eens zonder een onvertogen woord. But we did!

En als ik zeg van A tot Z, dan bedoel ik: een gezamenlijk online mood board maken en vullen, in Nederland via Marktplaats al prachtige kleden en accessoires aanschaffen (die we later meenemen), hilarische mailwisselingen hebben over wat wel en wat niet mooi is, door de stromende regen over de Parijse straten lopen met - bij wijze van paraplu - Kartell stoelen op ons hoofd, gaten boren, kunst ophangen, creatief omgaan met de toch wel erg groot uitgevallen flatscreen, rommelmarkten afstruinen voor de prachtigste lampen, steeds de schroevendraaier kwijt zijn en tot twee keer toe naar IKEA rijden voor alle basics. IKEA? Ja, IKEA. Want die heeft prima spullen om je designstukken mee aan te vullen. Of gewoon om te zorgen dat je de eerste dagen van een normaal bord kunt eten.

broken image

En toen was het appartement ineens “af”. Terwijl wij ondertussen alweer zoveel nieuwe ideeën hadden opgedaan. Waarmee we in gedachten nog 10 huizen inrichtten… Dus waarom zouden we stoppen na deze eerste “opdracht”?

 

So here we are, een klein jaar en een aantal succesvolle klussen verder. En nu is daar Greenberg+Oaktree. How can we help you?

 

 

Benieuwd naar de inrichting van het Parijse appartement? Klik hier.

 

Door Daniella Groenberg.